Translate

Никад не заборавите

НА СВЕТУ ЈЕ ДЕСЕТ БОГАТСТАВА И СВИХ ДЕСЕТ СУ ИСТИНА -Најдрагоценији су они пријатељи које не познајемо. – Најбољи су они владари који траже друштво мудрих људи, а најгори су они мудри људи који траже друштво владара. – Ко има чворугу на челу, требало би повремено преко ње прећи руком. – Богаташи и тврдице личе на магарце који носе скупе товаре, а хране се јечмом и овсом. – Вредност човека налази се у његовом срцу и језику. - Живите сложно као браћа, а у послу поступајте као странци! – Човеково огледало су његова дела. – Ако желиш да нека земља пропадне, помоли се да у њој буде много вођа. – Не поправљај ако није поломљено. – Осим смрти и пореза ништа није сигурно. – Ко живи у нади, тај умире од глaди... – Учи народ, учи од народа... – Зао човек несрећа је завичаја. - Ко се са истином дружи тај срећу заслужи. – Најбољи друг је мајка, најбоља земља отаџбина. Река која тече нађе себи пут.

Странице Листови стари, дуготрајни пањеви

Портал Сазвежђе З

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ

ИЗМЕЂУ МИТАРЕЊА ЧУДОВИШТА И УМЕТНОСТИ БУДУЋНОСТИ
ПОЉЕ ДЕЛОВАЊА

петак, 7. новембар 2014.

Bezuslovno pušten, prvi u istoriji tribunala

Šešeljev sin Aleksandar je rekao za „Blic“ da procedura oko puštanja na privremenu slobodu obično traje nekoliko dana, ali da ga ne bi čudilo da se to u ovom slučaju završi veoma brzo i da njegov otac već danas doputuje u Beograd.
– Vojislav Šešelj će jedino biti obavezan da prisustvuje izricanju presude, kada i ako do toga dođe. Jedino ograničenje je da neće moći da dobije pasoš, jer je tribunal tražio od Vlade Srbije da mu ga ne izda – rekao je Aleksandar Šešelj.
On je dodao da je Šešelju rečeno da čak ne mora ni pisano da se obavezuje Vladi Srbije, što je ona od njega tražila.
„Uskoro u Srbiji“
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj po odluci Haškog tribunala biće pušten na privremenu slobodu bez uslova i doći će uskoro u Srbiju, rekli su funkcioneri te stranke.
Funkcioner SRS Zoran Krasić rekao je da je „pitanje dana kad će Šešelj biti u Beogradu“, navodeći da ne može da precizira, zbog procedura Haškog tribunala, da li će to biti sutra ili narednih dana.
„On (Šešelj) je dobio nalog da se zbog lošeg zdravstvenog stanja pušta na privremenu slobodu“, rekao je Krasić, objasnivši da od procedura vlada Holandije i Srbije zavisi kada će lider radikala biti u Beogradu.
Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je Tanjugu da će Šešelj biti pušten na privremenu slobodu bez ikakvih uslova, odnosno da od njega nije traženo da prihvati garancije Vlade Srbije, ni bilo kakvo dodatno obavezivanje prema pretresnom veću Haškog tribunala.
„U odluci su naveli da su uvereni da Šešelj neće uticati na svedoke ni na integritet postupka i da će se po pozivu suda pojaviti na izricanju presude, ako ikad bude napisana“, rekao je Ssarović i istakao da to znači bezuslovno puštanje na slobodu.
On je naveo da se za sad ne zna kad bi Šešelj mogao da bude na slobodi, istakavši da će to biti u narednim danima, i dodao da će SRS po Šešeljevom povratku organizovati veliki skup na kojem će gradjani Srbije moći da ga dočekaju.
Bezuslovno, ali neće dobiti pasoš
Vlada Srbija je dala garanciju Haškom tribunalu, kojim je omogućeno puštanje Šešelja na slobodu, i to bez uslova. Jedno od ograničenja jeste da lider radikala neće dobiti nazad svoj paso
Portparolka bivše haške tužiteljke Karle del Ponte, Florens Artman rekla je da je bilo očekivano da Sudsko veće privremeno oslobodi Vojislava Šešelja.
Ona je naglasila da je situacija sa neizricanjem presude Šešelju još jedan fijasko u radu Tribunala koji mora konačno da dâ odgovore.
„Ako sudija nije u stanju, pošto je video i slušao optužbe, izreći osuđujuću presudu, zašto onda nekoga drži, trebalo ga je pre četiri godine pustiti na slobodu. Na osnovu čega držite u pritvoru nekoga, bez obzira šta ja mislim o Šešelju i što znam šta je radio, jer sam kao novinarka bila svedok toga, bez obzira na sve, ne može biti tolike godine u zatvoru bez da se zna hoće li biti osuđen ili ne“, objašnjava Artman.
Pročitajte još:
Evo šta regionalni mediji pišu o privremenom izlasku na slobodu Vojislava Šešelja

= izvor: NAGODBA

Нема коментара:

Постави коментар

Питања, питања, питања

Какво је стање књижевних часописа и листова, штам­ паних на папиру, данас у Србији? Колико је листова, часописа који се ишчекују са нестрпљењем и гутају од корица до корица? Зар није много више оних који су својеврсни мутанти транзиције? Када је све то започело и докле ће трајати то својеврсно мутирање и митарење чудовишта? Има ли уопште излаза из овог мрачног тунела данашњице? Ко га оличава? Ко у ствари овде представља ону другу, друкчију, непознату, придављену Србију? Види ли се на хоризонту мртвог мора нека светлост у даљини? Ко је окренут будућности, ма како она била застрашујућа? Чији су, одиста, прозори отворени, да се кроз њих мо­ же видети далеко, далеко?

РЕАГОВАЊА ЧИТАЛАЦА "Новина будућности"

..

..

___________________

Коментари, правила

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила: Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Сазвежђа ЗАВЕТИНА да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Управник и уредник Сазвежђа ЗАВЕТИНА има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог Сазвежђа...

комплетариум

ПОРТАЛ "Сазвежђа З" или УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА "Заветина"

Овде ћете наћи најпотпунији списак скоро већине блогова и веб локација Портала, када будете одлучивали - на који ћете се, можда, претплатити, сутра или прекосутра. Прегледајте. Немојте се изненадити ако се неки блогови или сајтови не "отварају", то су они који су већ заштићени...

ПЛАТИ, ПА КЛАТИ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ

ТВРЂАВА "КУПИНИК" У КУПИНОВУ
Рушевине тврђаве "Купиник". - Купиново, Пећинци, 15. век. Споменик кулртуре од великог значаја